Kosova Hacker

Computers and Internet


You are not connected. Please login or register

Menaxhuesi(drejtuesi) i Sistemit te File-ve

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Menaxhuesi(drejtuesi) i Sistemit te File-ve on Thu Mar 27, 2008 4:15 pm

Menaxhuesi(drejtuesi) i Sistemit te File-ve


Drejtuesi i file system-it ėshtė moduli I sistemit operativ qe ben drejtimin e informacioneve te memorizuara ne mekanizmat e memories massive. Ky drejtues duhet te garantoje korrektesine dhe koherencen e informacioneve. Ne sistemet shume-perdorues, duhet te vendose ne dispozicion mekanizma te mbrojtjes , ne menyre qe ti lejoje perdoruesve mbrojtjen e te dhenave nga perdorues jo te autorizuar.
Funksionet tipike qe duhet te kryhen jane:
– Te jepet nje mekanizem pėr identifikimin e File-ve;
– Te jepen metoda oportune ne qasjen e te dhenave;
– Te behet transparente struktura fizike e mbeshtetesit te memorizimit;
– Implementimi i mekanizmave te mbrojtjes se te dhenave.

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum