Kosova Hacker

Computers and Internet


You are not connected. Please login or register

Menaxhuesi i Proceseve...

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Menaxhuesi i Proceseve... on Thu Mar 27, 2008 4:09 pm

Menaxhuesi i Proceseve
Eshte moduli qe kontrollon sinkronizimin, nderprerjen dhe riaktivizimin e programeve ne punim te cileve iu atribuohet nje procesor. Drejtimi i proceseve behet ne menyra te ndryshme, ne varesi te tipit te perdorimit qe ben sistemi.
Programi qe kryen shperndarjen e kohes se CPU midis proceseve te ndryshme aktive, ne menyre periodike, quhet Scheduler. Ne rastin e perpunuesve multi-procesore, drejton edhe bashkepunimin midis CPU-ve te ndryshme, te pranishme ne sistem...

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum